Malzemeler:
1 demet kara lahana
200 gr haşlanmış barbunya
1 su bardağı haşlanmış mısır
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Kara lahana ince ince dilimlenir ve acısı çıkması için bir süre tuzlu suda bekletilir. Ardından süzülür. Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağı kızdırılır ve üzerine yemeklik olarak doğranmış soğanlar eklenir. Soğanlar pembeleşince üzerine kara lahana eklenir ve biraz çevirdikten sonra üzerine su eklenip kaynatılır. Kara lahana yumuşayınca barbunya ve mısır eklenir. Karışım 5 dakika kaynadıktan sonra karabiber ve tuz eklenip ocağın altı kapatılır. Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun!