1 büyük demet Bahçe pazıları
1 kavanoz bulgur buğdayı (pirinç için)
2 1/2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 kahve kaşığı tuz
6 bardak ılık su
Derin ve kapalı bir tencerede 6 su bardağı ılık su ile 1 su bardağı bulgur buğdayını ve 1 kahve kaşığı tuzu yaklaşık 15 dakika (bulgurlar şişene kadar) kaynatın. İyice yıkanmış ve süzülmüş pazı yapraklarını çok ince doğrayın. Bir kapta 2 1/2 su bardağı yoğurt ile 3 diş rendelenmiş sarımsağı dikkatlice çırpın. Çok ince doğranmış pazı yapraklarını iyice şişmiş bulgur buğdayına ekleyin ve karışımı karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Hazırlanan çorbayı büyük bir servis kasesine dökün ve soğumaya bırakın. Sarımsaklı yoğurdu soğumuş çorbaya ekleyin ve karıştırmak için çırpın. Daha sıvı bir çorba tercih ederseniz, servis yapmadan önce istediğiniz miktarda soğuk su ekleyin.