Malzemeler:
1 büyük demet pazı yaprağı
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 1/2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Sıcak suyu derin bir tencereye aktarın. İçerisine; pilavlık bulguru ve tuzu katın. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 15 dakika, kapağını kapattığınız tencerede pişirme işlemine devam edin. İyice yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız demet pazının yapraklarını incecik doğrayın. Yoğurdu bir karıştırma kabının içerisine aktarın. İçerisine, sarımsağı rendeleyin ve bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. İyice şişene kadar pişirdiğiniz bulgur tencerenin içerisine, incecik doğradığınız pazı yapraklarını ekleyin ve karıştırdıktan sonra yaklaşık 5 dakika kadar haşlayın. Hazırladığınız bulgurlu ve pazılı çorba karışımını büyükçe bir servis kâsesine aktarın ve bir kenarda bekleterek soğutun. İyice soğuyan çorbaya hazırladığınız sarımsaklı yoğurt karışımını ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra servis edin.
Afiyet Olsun!