Malzemeler:2 adet yufka1 adet yumurta beyazı
İç harcı için:2/3 su bardağı lor peyniri2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz1/2 çay kaşığı karabiber1 adet yumurta sarısı
Kızartmak için:1 su bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı:
Yufkaları mutfak tezgahınızın üzerine üst üste gelecek şekilde açın. Ortadan ikiye katlayın. Yufkanın kenarlarını keskin bir bıçak yardımıyla keserek 25×35 cm. boyutunda bir dikdörtgen elde edin. Kestiğiniz dikdörtgen yufka parçasını uzunlamasına 6×35 cm. boyutunda keserek 12 eşit parçaya (4 kişilik ölçü) ayırın. Yumurtanın beyazını ayrı bir kaba alın. Sarısını ayırın. Böreğin iç harcını hazırlamak için; lor peynirini, doğranmış maydanozu, karabiberi ve yumurta sarısını cam bir kapta karıştırın. 12 adet yufka parçasını mutfak tezgahınızın üzerine açın. Hazırladığınız iç harçtan 1’er yemek kaşığı yufka parçalarının üzerine paylaştırın. Yufka parçasının uç kısmını, iç harcın üzerine üçgen olacak şekilde kapatın ve muska şeklini elde edecek şekilde kapatarak yufkanın sonunda 5 cm. pay bırakacak şekilde ilerleyin. Yufkanın ucunu ayrı bir kaba aldığınız yumurta beyazına batırın ve yapıştırarak kapatın. Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Muska böreklerini arkalı önlü altın sarısı renk alana kadar kızartın. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir tabağa çıkardıktan sonra bekletip, ılık olarak servis edin.
Afiyet Olsun!