Malzemeler:
500 gr tuzsuz peynir
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3,5 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
Yapılışı:
Tatlının şerbetini hazırlamak için; suyu ve toz şeker ilavesiyle karıştırarak yaklaşık 20 dakika kaynatın. Bir kapta tuzsuz peyniri ufalayın. Üzerine irmik ekleyerek yoğurun. Yumurtaları, unu, kabartma tozunu ekleyin ve tüm malzemeyi hamur toparlanana kadar yoğurun. Tezgahın üzerini unlayın. Hamuru özleşene kadar yaklaşık 5 dakika daha yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine, tatlıları aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Şerbeti ocaktan alın. Fırından çıkardığınız tatlıları sıcakken şerbetin içerisine atın. (Fırından çıkardığınız tatlıları kürdan yardımıyla birkaç yerinden delerek şerbetin içerisinde bekletebilir böylelikle daha yumuşak olmalarını sağlayabilirsiniz.) Bir kaşık yardımıyla karıştırarak tatlıları alt üst edin. Tatlıların şerbeti içine çekmesi için tencerenin kapağını kapatın. En az yarım saat kadar şerbet içerisinde beklettiğiniz tatlıları servis edin.
Afiyet Olsun!