Malzemeler:
600 gram taze tel kadayıf
2 su bardağı ceviz içi
Bulamak için;
6 yumurta
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Şerbet için şeker ve suyu yaklaşık 20 dk kaynatın. Ocaktan almaya yakın içerisine yarım limonun suyunu damlatın.Soğumaya bırakın. Kadayıfı eliniz ile biraz havalandırın. Avuç içi kadar parça alarak tezgah üzerinde açın. Bir kenarına ceviz içinden koyarak sıkıca kenarlarını da toparlayarak sarın. Bir kap içerisinde yumurta,süt ve vanilyayı iyice çırpın. Hazırladığınız kadayıfları yumurtalı karışıma bulayarak elinizle düzeltin. Derin bir tencereye sıvı yağı koyun ve kızdırın. Kızmış olan yağ içerisine kadayıf dolmalarını atarak her tarafını kızartın. Kızaran kadayıfları alıp hemen soğuk olan şerbetin içerisine koyun. 3-4 dakika kadar şerbetin içerisinde tutun ve ardından servis tabağına alın. Ilık olarak servis ediniz.
Afiyet olsun!