Malzemeler:
300 gr kurutulmuş fasulye
100 gr haşlanmış kuru fasulye
50 gr bulgur
1 adet soğan
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı pul biber
5 su bardağı su
Yapılışı:
Öncelikle mevsiminde taze olarak toplanmış fasulyeler yemeklik olarak hazırlanıp güneşte kurutulur. Bundan sonra buzdolabı poşetlerine birer yemeklik doldurulan kurutulmuş fasulyeler derin dondurucuda saklanıp yıl boyunca istenilen zaman kullanılabilir.
Dondurucudan çıkarılan fasulye 4 su bardağı su ile haşlanır, ardından suyu süzülür. Ayrı bir tencerede kızdırılan zeytinyağına yemeklik olarak küp küp doğranan soğanlar eklenir ve soğanlar renk alana kadar kavrulur. Ardından haşlanmış kabuklu fasulye, kuru fasulye ve salça tencereye eklenir ve 2-3 dakika kavrulur. Bu işlemden sonra 1 su bardağı bulgur, pul biber ve tuz da yemeğe eklenir ve 5 dakika kadar kaynatılır. Eğer suyu az gelirse sonradan su ilavesi yapılabilir. 5 dakika sonra ocağın altı kapatılır ve yemeklik olarak ince ince doğranan maydanozlar yemeğe eklenir. Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun!