Malzemeler:
1/3 su bardağı bulgur
5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet et su tablet
Terbiyesi için:
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı su
Sosu için:
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı margarin
Nasıl Yapılır?
Sıcak suyu bir tencereye aktarın.
Üzerine; önceden yıkanmış ve haşlanmış bulguru ekleyin ve kaynamaya bırakın. Çorbanın
terbiyesi için; yoğurdu, yumurta
sarısını, limon suyunu, unu ve suyu iyice çırpın.
Diğer tarafta kaynamaya başlayan bulgurun üzerine; tuzu ve et su tableti ekleyin
ve karıştırın. Bir kepçe ile tencerenin içindeki bulgurun
suyundan 1 kepçe su alın ve diğer kapta hazırladığınız
yoğurtlu terbiyenin içine alın. Terbiye karışımını bir iki
kez karıştırın.
Terbiyeyi azar azar tencereye aktarın ve kesilmemesi
için çorbayı sürekli karıştırın. Orta ateşte 5 dakika
kadar kaynatın. Sosu için;
margarini, bir tavada eritin. Naneyi katın
ve karıştırın. Sosu, kaynamakta olan çorbanın içine
ilave edin ve çorbayı sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!