Malzemeler:
480 gr haşlanmış nohut (1 büyük konserve)
50 ml su
75 gr tahin
2 diş sarmısak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük limon
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı sumak
1/2 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
1 tatlı kaşığı acı pulbiberi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Süslemek için
:Maydanoz ve bir kaç nohut tanesi
Yapılışı:
Nohutların suyunu süzüp su ilave edin ve blender ile püre haline getirin. Ince telli süzgeçten geçirin. Içine tahini, dövülmüş sarmısağı, zeytinyağını, limonun suyunu ve tuzu koyup karıştırın. Bu karışımı bir servis tabağına alıp üzerine kimyon ve sumağı serpin. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp ocağın üzerinden alın, yağın içine pulbiberini karıştırıp nohut ezmesinin üzerine dökün. Maydanoz ve nohut taneleri ile süsleyin.
Afiyet Olsun!