Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı tel şehriye
2 adet yumurta
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı yoğurt
10 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Bir tencerede sıcak suyun 2/5´ini kaynatın. Tavuk göğsünü tencereye koyun ve orta ateşte yaklaşık 30 dakika haşlayın. Başka bir tencereye tavuğun haşlama suyunu süzün. Üzerine sıcak suyun 3/10´unu dökün. Tel şehriyeyi tencereye dökün ve şehriyeler açılana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Terbiyesi için; çukur bir kaba yoğurdu, unu ve yumurtayı, suyun 1/10´unu aktarıp iyice karıştırarak çırpın. Terbiyeyi süzerek tencereye boşaltın. Üzerine kalan sıcak suyu dökün ve çorbayı kaynatın. Haşlanmış tavuk göğsünü bir tabakta ditin. Didiklediğiniz tavukları çorbanın içine ilave edin ve karıştırın. Tuzu ve karabiberi serpin. Tereyağını bir tavada eritin. Pul biberi ekleyin ve karıştırın. Erittiğiniz yağı tenceredeki çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun!