Malzemeler:
6 dilim tost ekmeği
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Yapılışı:
Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin ve içlerini bir kabın içine aktarın. Üzerine ılık sütün yarısını ilave edin ve yumuşamaları için bir kaşıkla hafifçe bastırın. Tüm sütü ekmeklere iyice yedirin. Üzerine zeytinyağını, ince çekilmiş ceviz içini, tuzu, ezilmiş sarımsağı ekleyin. Önceden haşladığınız tavukları ince ince parçalar halinde ditin ve diğer malzemelerin üzerine ilave edin. Karabiberi ekleyin. Kıvamını tutturmak için; üzerine kalan ılık sütü ekleyin ve tüm malzemeyi 1- 2 dakika kadar yoğurun. Servisi için; bir tavada ayçiçek yağını kızdırın ve üzerine kırmızı toz biberi ekleyin. Karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Hazırladığınız tavuğu servis tabağına alın ve üzerine tereyağlı, biberli sosu dökerek servis edin.
Afiyet olsun!