Malzemeler:
200 g kaymak
2 su bardağı süt
1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Servisi için:
3 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Bir tencerede sütü ve kaymağı çırparak karıştırın ve bu şekilde kaynatın. Kaynamaya başlayan sütün üzerine unun çok kısmını yavaş yavaş ilave edin ve hızlı hızlı karıştırın. Üzerine unun diğer kısmını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu şekilde kısık ateşte hızlı hızlı yaklaşık 3-4 dakika karıştırın. Pişen hamuru bir kabın içine aktarın. Bir tavada tereyağını eritin. Hazırladığınız hamuru orta ateşte, yaklaşık 15 dakika tahta bir kaşıkla parçalara ayırarak kavurun. Kavrulmaya başlayan hamurlarınız kızarmanın etkisi ile yavaş yavaş birbirinden ayrılmaya başlayacaktır. Küçük parçacıklar haline gelen höşmerimi yeterli kızarma ve çıtırlığa ulaştığında ocaktan indirin ve bir servis tabağına alın. Üzerine toz şekeri serpin ve bekletmeden servis edin.
Afiyet Olsun!