MALZEMELER:
400 gr dana kuşbaşı eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı önceden ıslatılmış baldo pirinç
100 gr tereyağı
3 su bardağı sıcak et suyu (1 adet et suyu tableti ile hazırlanmış)
1 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
Tereyağını geniş tabanlı bir tencerede eritin. Dana kuşbaşı etini renk alana kadar kavurun. Kavrulan etlere yıkayıp fazla suyunu süzdüğünüz baldo pirinci ekleyin ve pirinç taneleri şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Ardından; et suyu tableti ile katığınız suyu, tuzu ve haşlanmış nohudu ilave edin. Tüm malzemeyi bir kez karıştırdıktan sonra pilav tenceresinin kapağını kapatın. Pilavı, pirinçler tane tane olana kadar yaklaşık 15 dakika daha orta ateşte pişirmeye devam edin. Üzerine bir kâğıt havlu ya da temiz bir mutfak bezi kapatarak pilavı 5- 10 dakika kadar demlendirin. Ardından sıcak olarak servis edin.