Malzemeler:
4 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı dut pekmezi
1 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
Yapılışı:
Tereyağını bir tencereye aktarın ve eritin. İçerisine unu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika kadar kavurun. Dut pekmezini ve sıcak suyu ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın. Koyu bir muhallebi kıvamı alan tatlıyı, servis kâselerine paylaştırın. Oda sıcaklığında ılınması için 10 dakika kadar bekletin. Ardından; soğuması ve kıvam alması için buzdolabına kaldırarak 2- 3 saat kadar bekletin. Tatlıların üzerine rendelenmiş hindistan cevizi serpiştirerek servis edin.
Afiyet Olsun!