7 bardak su
1 kavanoz pişmiş yeşil mercimek
1 çay bardağı Erişte
1 kahve kaşığı tuz
Cilt için:
2 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
½ bardak su
3 yemek kaşığı yoğurt
Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
7 bardak sıcak su kaynatın. Önceden pişirilmiş mercimeği ekleyin. Su kaynamaya başladığında Erişte erişteyi ekleyin. Üzerine 1 kahve kaşığı tuz serpin.
Ciltli:
2 yumurta sarısını bir kaseye koyun,
3 yemek kaşığı un ekleyin ve iyice çırpın.
Karıştırarak 1/2 bardak suyu yavaş yavaş ekleyin. Şimdi teri bir süzgeçten geçirin, mercimeğe ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Sos:
2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. Aromanın gelişmesini sağlamak için toz biber ve karabiberi kızgın tereyağına ekleyin. Toz biber ve karabiberle hazırladığınız sosu kaynayan çorbaya ekleyin.