Malzemeler:
4 adet orta boy kabak
1 adet orta boy soğan
300 g kıyma
1,5 çay bardağı ince bulgur
3 yemek kaşığı tereyağı
1/2 demet taze reyhan
1/2 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 1/2 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
1 1/2 su bardağı süzme yoğurt
3 diş sarımsak
Yapılışı:
İnce bulguru, oval bir karıştırma kabına aktarın. Sıcak su ekledikten sonra ince bulgurun şişmesi için 5 dakika kadar bekletin. Kırmızı pul biberi, tuzu, karabiberi, kıymayı ince bulgura ekleyin. Taze reyhanı incecik kıyın. Orta boy soğanları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak iç harç hazırlayın. Kabuğunu soyduğunuz kabakları yaklaşık iki parmak kalınlığında dilimleyin ve içlerini bir oyacak yardımıyla dip kısımlarını delmeden çıkartın. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde sıktıktan sonra kabak dilimlerinin orta kısımlarına yerleştirin ve boşluk bırakmadan tencereye dizin. Dolmaların üzerine ayçiçek yağını gezdirin. Sıcak suyu ekleyin. Kapağı kapalı tencerede orta ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin. Sarımsak dişlerini rendeleyin ve süzme yoğurt ile karıştırarak iyice çırpın. Pişen dolmaları servis tabağına çıkartın ve sarımsaklı yoğurt ilavesiyle servis edin.
Afiyet Olsun!