Malzemeler:
25 adet kabak çiçeği
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 1/2 su bardağı sıcak su
İçi için:
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Dolma harcını hazırlamak için; pirinci ılık suda ıslatıp 5 dakika bekletin. Sonra pirinci soğuk su ile yıkayarak iyice süzün. Orta boy soğanı ince ince piyaz şeklinde doğrayın. Bir tencerede ayçiçek yağını kızdırın. Üzerine dolmalık fıstığı katın. Fıstıklar renk alınca doğranmış soğanları ekleyerek birlikte kavurmaya devam edin. Suda bekletip süzdüğünüz pirinci, kavrulmakta olan soğan ve dolmalık fıstık karışımına ekleyip 10 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine tarçını, yenibaharı, karabiberi, tuzu, naneyi, toz şekeri, kuş üzümünü ilave edin ve hepsini karıştırın. Üzerine sıcak suyu aktarın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Hazırladığınız dolma içini; çiğ kabak çiçeğinin içine gerekli miktarlarda doldurun. Bir tencere içerisine düzgün bir şekilde dizin ve üzerine ayçiçek yağını, toz şekeri ve tuzu ilave edin. Dolmaların üzerine bir taşım geçecek kadar yaklaşık sıcak suyu ilave edip, üzerini bir tabak ile kapatın. Kapağını kapattığınız tencerede 5 dakika, kısık ateşte kaynatın. Dolmalar pişince kendi tenceresinde soğumaya bırakın ve parçalanmamasına özen göstererek tabaklara alarak servis edin.
Afiyet Olsun!