Malzemeler:5 adet orta boy kabak
İç harcı için:200 g az yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 büyük diş sarımsak
2/3 su bardağı pilavlık bulgur
4 yemek kaşığı su
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Üzeri için:2 yemek kaşığı ayçiçek yağ
1 1/2 su bardağı su
Yapılışı:
Orta boy soğanları küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. İç harcı hazırlamak için; soğanları bir kaba aktarın, sarımsağı rendeleyin, kıymayı ekleyin ve soğanlarla birlikte elinizle yoğurarak karıştırın. Ardından salçaları, yıkanmış bulguru, baharatları, tuzun yarısını, suyu ve yağı ekleyin. İç harcı iyice karıştırın. Kabuklarını soyduğunuz kabakların uç kısımlarını kesin ve ortadan eşit olarak ikiye ayırın. Bir kabak oyacağı ile çekirdekli iç kısımlarını çıkartın. Elde ettiğiniz dolmalık kabakların içlerini üstten yarım cm. pay bırakacak şekilde iç harçla doldurun. Fazlaca boşluk bırakmadan yan yana, dik şekilde bir tencereye dizin. Ayçiçek yağını dolmaların üzerinde gezdirin. Dolmaların yarısına gelecek kadar suyu ve kalan tuzu ekleyin. Orta ateşte, kapağı kapalı tencerede 20-25 dakika kabaklar yumuşuyana kadar pişirin. Yoğurtla birlikte ılık olarak servis edin.
Afiyet Olsun!