ZUTATEN:
Für die Füllung:
4 mittelgroße Zwiebeln
20 gr Pinienkerne
20 gr Korinthen
4 gr Pfeffer
5 gr Yenibahar (Nelken/Pimentpfeffer)
10 gr getrocknete Minze
20 gr Zucker
10 gr Salz und Zimptpulver
Für Gefüllte:
500 gr mittelgroße Weinblätter
1/2 mittelgroße Zwiebel
1/2 Stück Zitrone
100 ml Olivenöl
2 grl Salz
2 gr Kristallzucker
4 Zweige Petersilie
200 ml heißes Wasser
Dolmanın iç harcını hazırlamak için; pirinci ılık suda ıslatıp, 5 dakika kadar bekletin. Bu sürenin sonunda pirinci soğuk su ile yıkayarak, iyice süzün.
Soğanları ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Çam fıstığını renk alana kadar kavurun. Kavrulan fıstıkların üzerine doğradığınız
soğanları ilave edin ve soğanlar renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. Pirinci soğan ve fıstık karışımına ekleyip 10 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine
sırasıyla; tarçını, yenibaharı, karabiberi, tuzu, naneyi, toz şekeri, kuş
üzümünü ilave edin ve hepsini karıştırın. Üzerine sıcak suyu ilave edin ve iç harcı kısık ateşte 15 dakika pişirin. Mutfak tezgahı üzerine açtığınız salamura asma
yapraklarının orta kısımlarına hazırladığınız iç harçtan alın. Kenarları açık kalmayacak şekilde yaprakları kapatıp, sıkı ve ince bir biçimde sarın. Bir tencerenin tabanını
doğradığınız bir soğanın yarısı ve maydanoz ile kaplayın. Soğan ve maydanozun üzerine sardığınız sarmaları düzenli bir biçimde yerleştirin. Kabuğu soyulmuş ve ince dilimlenmiş limonu dizin, tuzu ve toz şekeri serpin. Zeytinyağını sarmaların üzerine gezdirin. Sıcak suyu tencereye aktarın.
Sarmaların üzerine küçük bir tabak koyarak
tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin. Ilık olarak servis edin.