MALZEMELER
1 adet küçük boy lahana
1 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı sıcak su
20 adet haşlanmış kestane
1 adet orta boy soğan
8 dal nane
8 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
Lahananın yapraklarını ayırın. Derin bir tencerede lahanaların üzerine gelecek kadar su ekleyin, kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar lahana yapraklarını haşlayın. Haşladığınız lahana yapraklarını, bir kevgir yardımıyla fazla suyunu süzerek bir kaba alın. Sarmanın iç harcını hazırlamak için; soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Üzerine keskin bir bıçak yardımıyla çentikler atarak, suda haşladığınız kestanelerin kabuklarını ayıklayın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Küçük küpler halinde doğradığınız soğanı renk alana kadar zeytinyağında kavurun. Naneleri incecik kıyın. Haşlanan kestaneleri kavrulan soğanlara ilave edin ve karıştırın. Yıkadığınız baldo pirinci, zeytinyağında kavrulan soğanlı ve kestaneli harca ilave edin. Kavrulmakta olan pirinçlere tuzu, karabiberi, tarçını ekleyin ve karıştırın. Ardından, sıcak suyu ve doğranmış naneyi ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve iç harcı yaklaşık 5 dakika kadar demlendirin. Ilınması için iç harcı ayrı bir kaba boşaltın. Haşlayıp fazla suyunu süzerek bir kaba aldığınız lahana yapraklarının sararken yırtılmaması için; damarlı kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla çıkartın. Hazırladığınız yaprakların içerisine uç kısmından bir parmak kalınlığında mesafe bırakacak şekilde iç harçtan 1 tatlı kaşığı kadar bırakın. Kenarlarından katlayarak yaprakları uç kısmına doğru sarın. Her birine aynı işlemi uygulayın. Geniş tabanlı bir tavanın içerisine hazırladığınız lahana sarmaları dizin. Üzerlerine zeytinyağını ve sıcak suyu gezdirin. Tavanın kapağını kapatın ve hazırladığınız zeytinyağlı kestaneli lahana sarmalarını orta ateşte 20 dakika kadar pişirip ılık olarak servis edin.