Malzemeler:
5 adet orta boy haşlanmış patates1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber3 adet yumurta3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri2 yemek kaşığı galeta unu
İç harcı için:
1 adet orta boy soğan1/4 demet maydanoz200 g kıyma3 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 çay kaşığı yenibahar1 çay kaşığı tuz
Fırın kabını yağlamak için:
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Yapılışı:
Patatesi ezicisi yardımıyla ezerek püre haline getirin. İçerisine tuzu, karabiberi, kaşar peynirini, yumurtayı ve galeta ununu ekleyin. Tüm malzemeyi iyice özleşene kadar elinizle yoğurun. Soğanı yemeklik doğrayın. Maydanozu incecik kıyın. İç harcı hazırlamak için ayçiçek yağını bir tencereye aktarın, soğanları ekleyin ve kızgın yağda renk alana kadar soteleyin. Ardından kıymayı suyunu çekip renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. Tuzu, yenibaharı, maydanozu ilave edin ve karıştırın. Patatesli harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinizde düzelterek açın. Orta kısmına, hazırladığınız iç harçtan 1’er yemek kaşığı kadar yerleştirin. Hazırladığınız içli köfteleri, kapatarak avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin. Fırın kabını ayçiçek yağı ile yağladıktan sonra hazırladığınız patatesli içli köfteleri fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın. Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!