Malzemeler:1 dizi kuru patlıcan1 adet orta boy patlıcan domates, soğan, kabak ve havuç3 adet taze fasulye1 çay bardağı pirinç1 adet orta boy yeşilbiber2 dal taze nane2 yemek kaşığı nar ekşisi1 yemek kaşığı dom. salçası1 yemek kaşığı ceviz içi1 adet orta boy kırmızıbiber1 adet orta boy sarıbiber4 diş sarımsak1 L sıcak su1 tatlı kaşığı toz şeker, tuz, karabiber
Yapılışı:
Bir tencereye sıcak suyun yarısını aktarın. 1 dizikuru patlıcanı içine atın ve yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika, orta ateşte kaynatın. Dolma içinin hazırlığı için soğanı küp küp doğrayın ve bir kaba aktarın. Sarımsağı, havucu, taze fasulyeyi, domatesi, yeşil ve kırmızı biberi küçük küpler halinde doğrayın. Patlıcanı ve kabağı kabuklarını soymadan çok küçük küpler halinde keserek kaba aktarın. Naneyi ve cevizi küçük küçük doğradıktan sonra kaba aktarın. Pirinci, toz şekeri, tuzu, karabiberi, domates salçasını ve nar ekşisini de ilave ederek iyice karıştırın. Haşlanmış patlıcanları soğuk suyun altında yıkayın, süzün, içini hazırladığınız malzeme ile doldurun ve tencereye dizin. Üzerine kalan sıcak suyu dökün. Kısık ateşte 30 dakika pişirdikten sonra arzuya göre sıcak ya da ılık olarak servis edin.
Afiyet Olsun!