MALZEMELER:
1 kg kıyma
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet orta boy soğan
4 adet sarımsak
1 su bardağı un
3 yumurta
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı ayçiçek yağı
Nasıl Yapılır?
Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın, doğradığınız soğanları tavaya ekleyin. Kıymanın yarısını tavaya koyun, diğer yarısını da derin çukur bir kaba aktarın. Kıyma ile soğanları iyice karıştırarak kavurun. Maydanozu ince ince kıyın ve diğer kıymayı koyduğunuz kaba ekleyin. Sarımsağı küçük küçük doğrayın. Sarımsakları, tuzu ve karabiberi, haşlanmış pirinci kaba aktarın. Kavurduğunuz kıymayı soğutun. Kıyma soğuyunca kaba ekleyin yumurtayı katın ve iyice yoğurun. Yoğurma işleminiz bitince köftelere şekil vererek bir tabağa dizin. Derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Bir kaba unu dökün. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın. Hazırladığınız köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya batırın. Köfteleri, kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Kızaran köfteleri, kağıt havlu serili bir tabağa çıkarın ve fazla yağını bırakmasını sağlayın. Sıcak olarak servis edin.