Frikadelle
1 Yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
2 kahve kaşığı tuz ve karabiber
1,5 çay kaşığı Köfte Baharatı özel köfte baharatı
Doldurma
1 haşlanmış yumurta
1 havuç Bezelye, pişmiş
Hazırlık
Kıyma makinesinden iki kez geçirilmiş kıymayı bir kaseye koyun. Ekmek kırıntılarını ve yumurtayı ekleyin. Ardından biber, Köfte Baharatı, tuz ve domates salçasını ekleyin ve malzemeleri iyice karışana kadar yaklaşık 2-3 dakika yoğurarak hamur haline getirin.
Çalışma yüzeyine pişirme kağıdı serin ve kıyma karışımını üzerine 1 cm kalınlığında kare şeklinde yayın. Uzun şeritler halinde kesilmiş pişmiş bir havucu yan yana dizin. Ardından haşlanmış yumurtayı birkaç parçaya bölün ve kıyma karışımının üzerine yerleştirin. Pişmiş bezelyeleri üzerine yayın. Pişirme kağıdından ayırmadan hamuru rulo haline getirin. Kenarları içe doğru katlayın.
Ruloyu önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişen kıyma rulosunu fırından çıkarın ve pişirme kağıdını çıkarın. Kıyma rulosunu 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin.