Malzemeler:
350 g orta yağlı kıyma
1/2 su bardağı yıkanmış pirinç
1/2 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5 yemek kaşığı un (köfteleri bulamak için)
1 yemek kaşığı margarin
3 su bardağı su
Terbiyesi için:
1 adet yumurta
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı un
Yapılışı:
Suya tuzu ekleyerek kaynatın. Kıymayı bir kaba alın, üzerine pirinci ekleyin. Önceden ince ince kıydığınız maydanozu da karışımın üzerine ilave edin. Karabiber ve tuz serpin. Yumurtayı ve soğanı ilave edin. Tüm karışımı bu şekilde 2- 3 dakika iyice yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak düz bir tabağa aldığınız un dolu tabağa alın. Tüm kıymayı bitirene kadar bu işlemi tekrarlayın. Tencerede kaynamaya bıraktığınız suyun içine margarini ilave ederek, eritin. Ardından un dolu tabağa dizdiğiniz köfteleri una iyice bulayarak tabaktan alın, kaynayan suyun içine bırakın, yaklaşık 10 dakika pişirin. Terbiyesi için limon suyunu bir kaba alın. Üzerine; yumurta ve un koyarak bir kaşık yardımıyla iyice çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi kaynayan tenceredeki köftelerin üzerine boşaltın ve bu şekilde 2- 3 dakika sonra ocaktan alın. Tenceredeki köfteleri bir kepçe yardımıyla, yemeğin suyu ile beraber çukur bir servis tabağına alın. Maydanoz serperek servis yapın.
Afiyet Olsun!