Malzemeler:
Pilavı için:
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Pirinci bol suyla iyice yıkayın ve suyunu süzün. Ardından bir pilav tenceresinde tereyağını eritmeye başlayın eriyen tereyağına pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kavurun. Ardından suyu ve tuzunu eklediğiniz pirinçleri kısık ateşte pişirmeye bırakın. Pirinçler suyunu çektiği zaman altını kapatıp ocaktan alın. Üzeri için; bir tavada tereyağını eritin ve küp küp doğradığınız soğanları tavaya ekleyin ve soğanlar renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin. Ardından kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma kavrulduktan sonra tuzu ve karabiberi ilave edin. 1-2 dakika kavurduktan sonra tavayı ocaktan alın. Ardından bir servis tabağına önce pilavı sonra da üzerine kıymalı karışımı koyun. Sıcak servis edin.
Afiyet olsun!