Malzemeler:
1 adet kuzu but
1 çay bardağı ay çiçek yağı
10 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
3 L sıcak su
200 gr haşlanmış çiğ badem
Sosu için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 çay bardağı ay çiçek yağı
Yapılışı:
Üzerine bıçak yardımıyla küçük çizikler attığınız kuzu budunu Ayçiçek yağı ve tuz ile iyice yoğurun. Ardından eti 30 dk dinlenmeye bırakın. Sosu için; bir kâsede yoğurdu, tuzu ve karabiberi iyice karıştırın. Etler dinlendikten sonra yoğurt karışımına iyice buladığınız eti derin bir tencerede kızartın. Ardından derin bir tencereye alınan etlerin üzerine bademleri, kabuklarını soyduğunuz sarımsakları ve sıcak suyu ilave edip kısık ateşte 2 saat pişirin. Sıcak servis edin.