Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy haşlanmış kemikli tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet orta boy soğan
2 su bardağı baldo pirinç
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1/2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın, tuzun 2/3´ünü ve yenibahar ile ovarak karıştırın. Haşladığınız tavuk göğsünün suyundan kadarını ayrı bir kaba alın. Göğüs etinin, kemik ve derilerini ayıklayın. Haşlanan göğüs etini ince uzun şeritler halinde ditin. Tereyağını zeytinyağı ilavesiyle teflon tabanlı bir tavada eritin. Tavanın tabanını ovduğunuz soğanlarla kaplayın ve karamelize olana kadar kavurun. Soğanların üzerine sırasıyla; ditilmiş etlerinin yarısını,haşlanmış nohudu, bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdüğünüz baldo pirinci ve kalan göğüs etlerini yerleştirin. Tavuk suyunun yaklaşık 1/5´i kadarını azar azar pilava ekleyin. Kalan tuzu ve karabiberi serpiştirin. Kapağını kapattığınız tencerede orta ateşte pişirme işlemine devam edin. Tavuk suyu bitene kadar tencerenin kapağını arada açarak azar azar tavuk suyu ekleyin ve pirinçlerin çekmesini bekleyin. Suyunu çeken pilavı ocaktan alın. Temiz bir mutfak havlusuyla pilav tenceresini sararak ayrı bir kenarda demlendirin. Soğan, tavuk eti, nohut ve pilavın kat kat görünmesi için pilav tenceresini büyük bir servis tabağına ters çevirerek pilavı aktarın. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun!