MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
4 dal taze soğan
1 adet küçük boy soğan
5 dal taze fesleğen
1/4 demet maydanoz
1 su bardağı tahin
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Nasıl Yapılır?
İnce bulgurun üzerine sıcak suyu ekleyin ve kabın üzerini kapatarak 10
dakika kadar bekletin. Taze soğanları halka halka incecik doğrayın. Maydanozu, fesleğeni ve küçük boy soğanı incecik kıyın. Kıydığınız tüm malzemeyi ayrı bir kaba alın, üzerine ayrı bir kenarda bekleterek şişen ince bulguru ilave edin. Ardından sırasıyla; biber salçasını, domates salçasını, kırmızı toz biberi, tuzu, karabiberi, kimyonu, ayçiçek yağını, bıçak sırtı ile kıydığınız ceviz içini ekleyin ve iyice karıştırın. Son olarak; nar ekşisini, limonun suyunu, tahini ilave edin ve tüm malzemeyi iyice özleşene kadar karıştırın. Yeşilliklerle birlikte servis edin.