Malzemeler:
1 su bardağı buğday nişastası
5 su bardağı ılık su
Șurubu için:
5 su bardağı ılık su
2 su bardağı toz şeker
1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
3-4 adet karanfil
2 parça kızamık şekeri (50 gram kadar)
Yapılışı:
Buğday nişastasını oval bir kaba aktarın. Muhallebisini hazırlarken kullanacağınız toplam suyun 1/5‘i kadarını kaba ilave edin. Bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak nişastayı su ile açın. Nişasta karışımını derin bir tencereye boşaltın. İçerisine kalan ılık suyu ilave edin, bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak orta ateşte 10 dakika muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebiyi bir fırın tepsisine dökerek üzerini düzeltin. Buzdolabında iki saat kadar soğutun. Șurubunu hazırlamak için ılık suyu bir tencereye aktarın. İçerisine toz şekeri ilave edin. Bir çırpıcı yardımıyla şekeri karıştırın. Ardından kızamık şekerini ekleyin. Bir çırpıcı yardımıyla orta ateşte sürekli karıştırarak toz şekerle birlikte kızamık şekerinin erimesini sağlayın. Șekeri eriyen şuruba karanfili, kırmızı gıda boyasını ekleyin ve orta ateşte 10 dakika kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin. Fırın tepsisine döküp iki saat kadar buzdolabında beklettiğiniz muhallebiyi küçük kareler halinde kesin. Muhallebi parçalarını servis kaselerine paylaştırın. Üzerine hazırlayıp ılıttığınız şuruptan ilave ederek servis edin.
Afiyet Olsun!