Malzemeler:
400 gr köftelik bulgur
400 ml sıcak su
2 yemek kaşığı domates salçası
Birer yemek kaşığı acı ve tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dere otu
1 avuç taze nane
1/2 salatalık
2 küçük marul
3 domates
1 kırmızı biber
1 sivri yeşil biber
2 limon
8 yemek kaşığı zeytinyağı
Arzuya göre tuz ve karabiber
Yapılışı:
Bir kabın içinde, bulgura sıcak su döküp üzerini kapatın ve yarım saat kabarmasını bekleyin. Sebzeleri ve marulun yarısını küçük parçalara doğrayın. Maydanoz, dere otu ve naneyi ince kıyın. Bulgurun içine kimyon, tuz, karabiber ve salçaları karıştırın. Hazırladığınız sebzeleri, marulu, zeytinyağını ve limon suyunu, bulgura katıp kalan marul yaprakları ile servis yapın.
Afiyet Olsun!