Malzemeler:
500 gr un
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
250 ml su
150 ml ay çiçek yağı
Yapılışı:
Unu derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ve tuz eklediğiniz hamura azar azar su ekleyerek yoğurun. Ardından iyice yoğurduğunuz hamurun üzerini streç filmle kaplayıp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp bu bezeleri bir tepsiye dizin ve üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika daha bekletin. Dinlenen bezeleri merdane ile açın ve üzerine bir fırça yardımıyla yağ sürün. Ardından açtığınız bu hamurları üst üste koyup açabildiğiniz kadar ince açın. Ardından büyük ince hamuru rulo şeklinde kapatıp 2-3 cm kalınlığındaki parçalara bölün. Bu parçaları elinizle poğaça şekline getirin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun!