Malzemeler:
1 kg kuzu incik
1 litre su
2 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı pul biber
8 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra etler ve su ile birlikte düdüklü tencereye koyup haşlayın. Haşladıktan sonra etleri ayrı bir tabağa alıp soğumasını bekledikten sonra didikleyin. Daha sonra yıkayıp süzdüğünüz pirinci, pirinçler şişene kadar et suyunda haşlayın. Daha sonra üzerine tereyağı, salça ve pul biberi ekleyip 2-3 dakika kaynatmaya devam edin. Ardından etleri de ilave edip 2 dakika sonra ocaktan alın. Sıcak servis edin.
Afiyet olsun!