MALZEMELER
1 paket hazır baklava yufkası
2 paket margarin ya da tereyağı
2 su bardağı ceviziçi (rendelenmiş ya da iri dövülmüş)
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 adet limon
Nasıl Yapılır?
Baklavanın şerbetini hazırlamak için; bir tencerede toz şekeri su ilavesiyle ara ara karıştırarak kaynatın. Şurup kıvamına gelen şerbete limon suyunu ilave edin. 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğutun.Bu esnada; margarini bir tavada eritin. Bir fırça ile fırın tepsisini yağlayın. Hazır baklava yufkasını, mutfak tezgahınızın üzerine alın. Üç adet yufkayı tepsiye yayın ve fırçayla en üstte kalan yufkanın üzerini eritilmiş margarin ile yağlayın. Ardından; üç adet yufka daha alarak yayma işlemine devam edin. Yufkaların yarısına gelene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yufkaların yarısını yağlayarak serince, ceviz içini yufkaların üzerine bolca serpin ve iyice yayın.Geriye kalan yufkalarınızı, aynı şekilde yağlama işlemine devam ederek cevizlerin üzerine serin. Fırın tepsinizin kenar kısımlarından taşan yufkaları kesin. Ardından, döşediğiniz yufkaları düzgün bir biçimde,baklava dilimi boyutlarında kesin. Eritmiş olduğunuz margarinden kalanı, baklavanın kenarlarından dolaşarak ve her tarafına yayılacak biçimde tepsinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişirdiğiniz baklavayı fırından alın. Tepside yufkalar tarafından emilmeyen yağ kalmışsa süzün. Baklava sıcakken, daha önce hazırlayıp ılıttığınız şerbeti baklavanın üzerine, kenarlardan başlayarak ve her tarafını dolaştırarak azar azar gezdirin. Şerbetini çekmesi için bir süre dinlendirdiğiniz baklavayı, arzunuza göre ceviz ya da fıstık içi ile süsleyip kaymaklı dondurma ile servis edebilirsiniz.