Malzemeler:
3 adet orta boy patlıcan (tuzlu suda bekletilmiş)
1 adet orta boy soğan
8 dal doğranmış maydanoz
4 adet orta boy yeşil sivribiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı doğranmış domates
1 su bardağı sıcak su
1/2 çay bardağı ıslatılmış pirinç
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Orta boy soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Geniş tabanlı bir tencerede ayçiçek yağını kızdırın. Soğanları ekleyin ve renk alana kadar soteleyin. Çekirdeklerini çıkartıp içlerini temizlediğiniz orta boy yeşil sivribiberleri ince ince halka şeklinde doğrayın. Kavrulan soğanlara ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kadar soteleme işlemine devam edin. Biber salçasını ekleyin ve karıştırın. Ardından doğranmış domatesi katın ve suyunu çekene kadar soteleyin. Acısının çıkması için yarım saat önceden tuzlu suda beklettiğiniz, yaklaşık 2’şer cm büyüklüğünde doğranmış, kabukları alacalı soyulmuş orta boy patlıcanları ilave edin ve domatesli soğanlı harç ile harmanlayın. Önceden ıslatıp fazla suyunu süzdüğünüz pirinci patlıcanların üzerine serpiştirin. Sıcak suyu, tuzu ve son olarak doğranmış maydanozu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 15 dakika kadar pişirme işlemine devam edin. Ilık olarak servis edin.
Afiyet Olsun!