Malzemeler:
3 adet büyük boy patlıcan
200 g rendelenmiş Manyas peyniri
Domates sosu için:
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı doğranmış domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
4 yaprak taze fesleğen
1 su bardağı sıcak su
Kızartmak için:
1 su bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı:
Kabuklarını alacalı soyduğunuz büyük boy patlıcanları, bir parmak kalınlığında dilimleyin. Taze fesleğeni incecik kıyın. Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Dilimlediğiniz patlıcanları, kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar arkalı önlü kızartın, fazla yağını alın. 5 dakika kadar beklettikten sonra kızarttığınız patlıcan dilimlerini, tek sıra halinde fırın tepsinizin tabanına dizin. Rendelenmiş Manyas peynirini üzerlerine paylaştırın. Kalan patlıcan dilimlerini peynirlerin üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyene kadar patlıcan dilimlerini 10 dakika kadar fırınlayın. Domates sosunu hazırlamak için; ayçiçek yağına sarımsağı rendeleyin ve kokusu çıkıncaya kadar kavurup doğranmış domatesi, domates salçasını ekleyin ve orta ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Ardından sıcak suyu ve incecik kıydığınız taze fesleğeni ilave edin. Sosu, orta ateşte 2- 3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Fırınladığınız peynirli patlıcanları, servis tabağına çıkartın. Üzerine hazırladığınız domates sosu gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun!