MALZEMELER
2 adet bonfile
1 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy sivri biber
7 adet orta boy patlıcan
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bir gece öncesinden bir kaba yarım soğanı rendeleyip suyunu alın, 3 diş sarımsağı içine doğrayın. Zeytinyağını ve yoğurdun 1/3’ünü kaba aktarın. Etleri bu malzemelerle yoğurun.Bir tavaya ayçiçek yağının yarısını aktarın ve kızdırın. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve kızgın yağda karıştırarak kavurun. Bonfileleri küçük küpler halinde kesin. Etleri, kavrulmuş soğanların üzerine ekleyin ve orta ateşte 5 dakika kavurun. Patlıcanları ocak üzerinde közleyin, kabuklarını soyun. Patlıcan içlerini küçük küçük doğrayın. Ayrı bir tavada, kalan ayçiçek yağını kızdırın. 4 diş sarımsağı birkaç parçaya bölün ve kızgın yağda kavurun. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarttığınız sivri biberleri yarım ay şeklinde doğrayın ve sarımsaklarla birlikte kavurun. Közleyip küçük küçük kestiğiniz patlıcanları ekleyin. Kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde doğrayın ve tavaya aktarın. Üzerine tuzu ve karabiberi serpin. Yaklaşık 5 dakika pişirin. Köz patlıcanlı içi servis tabağına alın. Patlıcanların üzerine soğanlarla birlikte kavurduğunuz bonfile parçalarını yayın. Yoğurdu patlıcanların üzerine ekleyerek servis edin.