İÇİNDEKİLER
1 bardak SUNTAT buğdayı (2 saat boyunca ılık suda bekletilmiş)
0,5 su bardağı SUNTAT yeşil mercimek (yıkanmış)
5 bardak ılık su
1 kavanoz pişmiş nohut
0,5 bardak ayçiçek yağı
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı kırmızı biber posası
1 kahve kaşığı tuz
1 çay kaşığı biber
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kurutulmuş tarhun otu
Hazırlık
Ilık suyu derin bir tencereye dökün, ıslatılmış buğdayı (2 saat önce ılık suda ıslatılmış) ekleyin ve orta ateşte 25 dakika pişirin. Yıkanmış ve süzülmüş mercimekleri başka bir su tenceresinde pişirin. Soğanları ikiye bölün. Pişmiş yeşil mercimeği süzün, tekrar yıkayın ve buğdaya ekleyin. Şimdi sırayla pişmiş nohutları ve soğan dilimlerini ekleyin. Malzemeleri karıştırın ve ardından orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Biber tozunu ve kurutulmuş tarhunu ayçiçek yağında ısıtın. Kırmızı biber, tuz ve karabiberi tencereye ekleyin ve malzemeleri birbirine karıştırın. Bunları çorbaya ekleyin ve karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin.