Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı soğuk süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Yumurtalı bir helva olduğu için daha geç kavrulup altın sarısı renk alacaktır. Orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam ediniz. Eriyen tereyağını soğutması ve yumurtanın kesilmesini önlemesi için mutlaka soğuk süt kullanın. Tereyağını geniş tabanlı bir tencerede eritin. Ocağın altını kapatın ve tencereyi bir kenara alın. İçerisine; ayçiçek yağını, soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Ardından yumurtayı katın ve iyice karıştırıp tencereyi yeniden ocağa alın. Unu ilave edin. Tüm malzemeyi birbirine yedirip, bir kaşık yardımıyla ezerek, 30- 35 dakika orta ateşte kavurun. Kavrulan helvaya; ceviz içini, toz şekeri, sıcak suyu ekleyin ve tahta bir kaşık yardımıyla hızlıca karıştırarak şekeri ve sıcak suyu helvaya yedirin. Orta ateşte 5 dakika kadar pişirmeye devam ettiğiniz helvayı ocaktan alın. Kapağı kapalı tencerede 10- 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra ılık olarak servis ediniz.
Afiyet Olsun!