Malzemeler:
3 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy soğan
3 adet orta boy sivribier
1 adet orta boy domates
1 su bardağı doğranmış domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
250 gr az yağlı kıyma
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su
Kızartmak için:
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı:
Orta boy soğanı yemeklik doğrayın. Kıymalı harcı hazırlamak için ayçiçek yağını tencerede kızdırın. Soğanları renk alana kadar kavurun. Üzerine az yağlı kıymayı ekleyin ve renk alana kadar orta ateşte kavurun, sivribiberleri ekleyin ve 5 dakika kadar kavurma işlemine devam edin. Ayrı bir tavada kızartma yağını kızdırın. Alacalı soyduğunuz orta boy patlıcanları halka halka dilimleyin ve kızartın, fazla yağını süzerek bir fırın kabına aktarın. Kıymalı harca doğranmış domatesi ekleyin ve suyunu çekene kadar karabiberi ilave edin. Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardığınız kalan sivribiberi altı eşit parçaya kesin. Domatesi ortadan ikiye kesin, yeşil kısımlarını çıkartın. Yarım ay şeklinde dilimleyin. Fazla yağını süzdürüp fırın kabına aldığınız kızarmış patlıcanları düzgün bir şekilde yayın. Üzerini hazırladığınız kıymalı harç ile kaplayın. Haşlanmış nohutları her tarafa eşit olarak yayılacak şekilde serpiştirin. Sıcak suyu yemeğin üzerine gezdirin. Üzerini kestiğiniz domates ve biber dilimleri ile arzu ettiğiniz gibi dizerek süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 20 dakika fırınlayın. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun!