Malzemeler:
3 kg kemiksiz kuzu budu
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı tavuk suyu
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
150 gr tavuk ciğeri
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
100 gr kuru kuş üzümü
6 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
İç harcı için: ince kıyılmış soğan, dövülmüş sarımsaklar ve kuş üzümleri geniş bir tavada eritilen tereyağının yarısına eklenir. Soğanlar renk değiştirene kadar kavrulur ve ardından bu karışım ayrı bir kaba alınır. Ardından tavuk ciğerleri tereyağının geriye kalan yarısı tavaya alınır ve 10 dakika boyunca kısık ateşte kavrulur. Kavrulmuş ciğerler tavadan alınır ve çok küçük parçalar şeklinde doğranır. Soğanlı karışım, ciğer, pulbiber, kimyon, tuz ve haşlanmış pirinç bi kapta iyice karıştırılır. Soğuyan iç harç düz bir zemine yayılan kuzu budunun üzerine yayılır. Ardından et sıkıca sarılarak rulo haline getirilir ve bir ip yardımıyla bağlanır. Kuzu budu derin bir fırın kabına koyularak üzerine karabiber ve küçük parçalar halinde tereyağı yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 2 saat kadar pişirilen et fırından alınıp dilim dilim kesilir. Etin kabından alınan 1 yemek kaşığı yağ derin bir sos tavasına alınır. İçine un katılan yağ orta ateşte 1-2 dakika kavrulur. Ardından tavaya tavuk suyu, tuz ve domates salçası eklenir ve 1-2 dakika kaynatılır. Sos kıvamını alınca etin üzerine dökülerek servis edilir.
Afiyet olsun!