Malzemeler:
3 su bardağı dövülmüş ceviz
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı üzüm pekmezi
Yapılışı:
Dövülmüş ceviz içini bir tavaya aktarın. Aralarda karıştırarak orta ateşte 5 dakika kadar kavurun. Ardından üzüm pekmezinin yarısını tavaya ilave edin ve karıştırın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Erittiğiniz tereyağının içerisine unu ekleyin ve renk alana kadar karıştırarak kavurun. Kenarda soğumaya bıraktığınız cevizli, pekmezli karışımı kavurduğunuz una ilave edin ve tahta bir kaşık yardımıyla orta ateşte yaklaşık 3 dakika kadar karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Ardından ocağın altını kapatın ve helvayı soğutun. Kalan üzüm pekmezini helvaya ilave ederek karıştırın. İki adet yemek kaşığı yardımıyla şekil verdiğiniz helvayı servis tabağına çıkartın. Ilık olarak bekletmeden servis edin.
Afiyet Olsun!