MALZEMELER:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı antep fıstığı içi
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Nasıl Yapılır?
Bir tencerede tereyağını eritin. Önceden ılık suda 15 dakika bekletmiş olduğunuz pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin ve tuzu ekleyin. Pirinçleri, şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun.Ardından; toz şekeri, antep fıstığı içini ve haşlanmış nohudu ekleyin. 1 dakika daha kavurduktan sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin. Orta ateşte, kapağını kapattığınız tencerede 10 dakika kadar pişirerek pilavı hazırlayın. Dinlendirip tahta bir kaşık yardımıyla alt üst ettikten sonra ılık olarak servis edin.