MALZEMELER
5 orta boz kabak
İçi için:
200 gr yağsız kıyma
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
2/3 su bardağı bulgur
4 yemek kaşığı su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Pişirmek için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
Soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. İç harcı hazırlamak için: Soğanları bir kaba aktarın, sarımsağı rendeleyin, kıymayı ekleyin ve soğanlarla birlikte elinizle yoğurarak karıştırın. Ardından salçaları, yıkanmış bulguru, baharatları, tuzun yarısını, suyu ve yağı ekleyin.İç harcı iyice karıştırın. Kabuklarını soyduğunuz kabakların uç kısımlarını kesin ve ortadan eşit olarak ikiye ayırın. Bir kabak oyacağı ile çekirdekli iç kısımlarını çıkartın. Elde ettiğiniz dolmalık kabakların içlerini üstten yarım cm pay bırakacak şekilde iç harçla doldurun. Fazlaca boşluk bırakmadan yan yana, dikşekilde bir tencereye dizin. Ayçiçek yağını dolmaların üzerinde gezdirin. Dolmaların yarısına gelecek kadar suyu ve kalan tuzu ekleyin. Orta ateşte, kapağı kapalı tencerede 20-25 dakika kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Yoğurtla birlikte ılık olarak servis edin.