MALZEMELER
1 kg un
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
400 gr beyaz peynir
6 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
6 dal maydanoz
Haşlamak için:
6 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
Unu bir kaba alın. Yumurtayı, sütü ve tuzu orta kısmına ekleyerek hamuru, kulak memesi kıvamına gelene kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru kalın dilimler halinde kesin. Kestiğiniz hamur dilimlerini yuvarlayın ve oklava yardımı ile olabildiğince ince açın. Bir tencerede sıcak suyu kaynatın. Açtığınız yufkaları, tencerenin büyüklüğüne göre iki ya da dört parçaya bölün. Yufkaları kaynar suda 2 dakika haşlayın. Haşladığınız yufkaları bir kevgir yardımıyla çıkartın. Büyük bir kabın içine soğuk su doldurun ve yufkaları soğuk suyun içine alın.İç malzemesi için; maydanozu ince doğrayın, ezilmiş beyaz peynirile iyice karıştırın. Tereyağını bir kapta eritin. Fırın kabının tabanına haşlanmamış bir adet yufkayı bütün olarak serin. Diğer haşladığınızyufkaların yarısını kopararak ve aralarınaeritilmiş tereyağı sürerek fırın kabına yerleştirin. Yufkaların ortasına geldiğinizde de iç malzemeyi ara kata serpiştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde kopararak ve aralarını yağlayarak iç malzemenin üzerine serin. Haşlamadığınız bir diğer yufkayı da en üste serdikten sonra üzerini yağlayın ve tepsiyi önceden ısıtılmış 160 derece fırında, yufkaların üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız böreği 10- 15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.