1 kutu SUNTAT beyaz fasulye
1 orta boy beyaz soğan
1 domates
12 çekirdeksiz SUNTAT zeytin
1/2 demet maydanoz
4 yemek kaşığı SUNTAT susam ezmesi
4 yemek kaşığı SUNTAT sirkesi
4 yemek kaşığı SUNTAT sızma zeytinyağı
3 haşlanmış yumurta
1 çay kaşığı tuz
Hazırlık
Fasulye salatası hemen yenmeyecekse, üzerine tuz serpmeyin, ancak servis yapmadan hemen önce baharatlayın, böylece malzemeler taze ve gevrek kalacaktır. İnce şeritler halinde kesilmiş bir soğanı büyük bir kaseye koyun. Maydanozu ince ince kıyın ve soğanların üzerine ekleyin. 4 yemek kaşığı susam ezmesi, 1 yemek kaşığı sirke, 12 çekirdeksiz zeytin ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Haşlanmış 3 yumurtayı dilimleyin ve karışıma ekleyin. Bir kutu beyaz fasulye ekleyin. Malzemeleri hafifçe karıştırın, yumurta ve fasulyelerin dağılmamasına ve püre görünümü almamasına dikkat edin. Fasulye salatasını servis tabağına alın. Tuzla tatlandırın ve servis etmeden önce bir domatesle süsleyin.