1987’de kurulan ve Uluslararası Mannheim-Heidelberg Film Festivali‘nin bir parçası olarak ortaya çıkan, Almanya‘nın bu en eski Türk filmleri festivali aradan geçen bu süre zarfında gelişerek Türk-Alman diyaloğunun bağımsız bir platformu haline geldi.
Festivalin temel düşüncesi aynı kaldı: Hedefimiz, hem Alman hem Türk seyircinin dikkatini yüksek profilli Türk sinema kültürüne çekmek ve cazip bir çerçeve içerisinde
karşılıklı bir alışveriş gerçekleştirmektir. Son derece güncel siyasi gelişmeler sosyopolitik konumlanmalarla yüzleşmeyi ve yeni perspektiflerden de bakabilmeyi bir o kadar önemli hale getirmektedir. Karşılıklı anlayış ve empatiyi geliştirmek, tartışmaları hayata geçirmek ve yabancı bir kültürün, keşfedilmemiş bir dünyanın (sinema dünyasının) içine girebilmek bakımından sinemadan daha uygun bir ortam var mıdır?
Festival, bu yıldönümünde kentin her tarafında kültürlerarası diyalog ve kültürel eğitim bakımından yol gösterici olabilecek kendine özel gösterim yerlerini bünyesine katmış durumda. Hep birlikte bir araya gelerek konuşabilmek için, festivalin sinema salonlarında Türkiye‘nin sevilen film yıldızlarını ve yönetmenlerini yeniden ağırlayabiliyor olmaktan ötürü mutluyuz.
Sayısız kişi ve kurumun mali ve düşünsel desteği olmasaydı festivalimiz en başından itibaren bu haliyle gerçekleştirilebilir olmazdı. Festivalimizin iki hamisi olan Mannheim Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz ile Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Cem Örnekol‘a teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Festivalimize bu sene Mannheim Belediyesi Kültür Dairesi, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ve ayrıca da ana sponsor olarak SUNTAT şirketler grubu destek verirken metropol bölgemiz Rhein-Neckar‘ımızın ün yapmış sayısız şirketi de yardımlarını esirgemedi.
Hafenstraße 86
D- 68159 Mannheim, Almanya