Nasıl Yapılır?
Pirinci bir kabın içinde yice yıkayın ve süzün. 2 yemek kaşığı tereyağını bir tencerede eritin. Kızgın yağda pirinci kavurun. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve pirinçler kavrulana kadar, yaklaşık 5 dakika karıştırın.Kavrulan pirincin üzerine 2 su bardağı haşlanmış nohudu ilave edin ve karıştırın. Ardından 3 su bardağı sıcak su dökün. 1 adet et suyu tabletini tencereye aktarın. Kısığa yakın ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Pilava şekil vermek için kullanacağınız çorba kâsesinin dibine bir tatlı kaşığı nohut, üzerine de pilav koyun. Çorba kasesini ters çevirerek pilavı servis yapın. Dilerseniz dereotu ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.