Malzemeler:
4 adet orta boy kereviz
500 g kuzu kuşbaşı eti
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
2 adet orta boy yeşil sivri biber
1 adet orta boy patates
2 su bardağı sıcak et suyu ( 1 adet et su tablet ile hazırlanmış)
1/4 demet doğranmış maydanoz
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber pul biber
1/2 su bardağı doğranmış domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın, yeşil sivri biberi ortadan ikiye bölün ve incecik doğrayın. Patatesi ve havucu, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Kabuklarını ayıklayıp kararmaması için; bol limonlu suda beklettiğiniz kerevizi ortadan ikiye bölün. Orta kısmındaki yumuşak bölümü çıkartın, havuç ve patateslerle uyumlu olacak büyüklükte doğrayın. Kızartmak için kullanacağınız ayçiçek yağının 1/5´i kadarını geniş tabanlı bir tencereye aktarın. Geri kalanını küçük bir tencere içerisinde, patates, doğradığınız kerevizlerin ortalarını ve havuçları kızartmak için kızdırın. İç harcını hazırlamak için ayçiçek yağının diğer bir 1/5´inde soğanı kavurun. Aromasını bırakması için; sarımsağı bütün olarak ve yeşil sivri biberi ekleyin ve karıştırın. Kuzu kuşbaşını ilave edin ve kavurma işlemini sürdürün. Suyunu çekmekte olan etlere, biber salçasını, doğranmış domatesi katın ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Karabiberi, tuzu, pul biberi ekleyin ve karıştırın. Sıcak et suyunu iç harca ilave edin ve yaklaşık 10 dakika kadar pişirmeye devam edin, ardından maydanozu ekleyin ve karıştırın. Etlerin içerisine patates, havuç ve kereviz içlerini ekleyin ve karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Orta kısımlarını çıkarttığınız kerevizi bir fırın kabına yerleştirin. Hazırladığınız iç harç ile doldurun. Sosun kalan suyunu fırın kabına aktarın. Kerevizleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun!