Saplarını ve çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri uzunlamasına iki ya da dört parçaya bölün. Biber şeritlerini yan yana dizin, çok ince bir şekilde kesin ve bir tabağa yerleştirin. Taze soğanları ve maydanozu da aynı şekilde çok ince doğrayın. Limonları 1/2 cm kalınlığında dilimler halinde kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Fırın tepsisinin kaymasını önlemek için önce çalışma yüzeyine bir mutfak havlusu koyun ve tepsiyi üzerine yerleştirin. İnce bulguru fırın tepsisine doldurun. Kunduz etini, kırmızı biber posasını, önceden dilimlenmiş limonları ekleyin ve malzemeleri yoğurun. Yaklaşık 2 dakika yoğurduktan sonra limon kabuklarını bulgur hamurundan çıkarın. Hamuru tekrar 1 dakika boyunca alt yüzeye bastırarak yoğurun, ardından çok ince doğranmış taze soğanları ekleyin. Bulgur hamurunu avuç içinizle fırın tepsisinin boş yüzeyine doğru bastırarak yoğurmaya devam edin. Ardından ters yönde bastırarak tekrar yoğurun. Bu işlemi yaklaşık 10 dakika boyunca gerçekleştirmelisiniz. Bulgur hamurunu fırın tepsisinin ortasında toplayın. Elinizle hafifçe bastırarak tepsiye yayın. Kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekleyin. Önceden doğranmış maydanozu ve yağsız kıymayı ekleyin ve malzemeleri iki elinizle yaklaşık 1 dakika yoğurun. Ardından yoğurma işlemine 10 dakika daha devam edin. Yoğurulan çiğ köfte hamurundan parmaklarınız arasında ovuşturarak top şekli verin. Üzerine kırmızı biber salçası sürün ve elinizle yayın. Çiğ köfte hamurunu bir süre dinlendirin. Bir süre sonra salata yaprakları ile bir servis tabağı hazırlayın. Marul yapraklarının yanına ikiye bölünmüş bir limonun içine yerleştirin. Tabağın her iki tarafına taze soğanları ve yanlarına nane dallarını yerleştirin. Domatesi dilimleyin ve tabağa yan yana dizin. Çiğ köfte hamurundan avuç içi büyüklüğünde bir miktar alın ve parmaklarınızla üzerine bastırarak hamura şekil verin. Şekillendirilmiş çiğ köfteyi tabağa yerleştirin.
Afiyet olsun!